• Penumpang Terkejut Wanita Lompat Pintu Kecemasan

  Published: Wednesday, 30 November 2016
  A- A+

  TIDAK sabar untuk keluar, seorang penumpang wanita tiba-tiba bertindak membuka pintu kecemasan pesawat dan melompat keluar dari kabin sebuah kapal terbang.

  Insiden pelik itu berlaku ketika pesawat tersebut mendarat di Lapangan Terbang George Bush, Houston, Amerika Syarikat.

  Laman Metro UK tidak mendedahkan identiti penumpang wanita berkenaan namun tindakannya membuatkan penumpang pesawat United Airlines dari New Orleans terkejut dengan tindakan wanita tersebut.

  Meskipun ‘terjatuh’ dari aras tinggi, difahamkan wanita berkenaan tidak mengalami kecederaan serius atau mengundang maut.

  Menrusi video yang tersebar, wanita berkenaan dirakam berlari ke arah terminal sebelum ditahan oleh pihak polis dan di soal siasat.

  Bagaimanapun dia tidak didakwa atas kesalahan jenayah namun dihantar ke hospital sakit jiwa untuk pemeriksaan.

  Beberapa anggota polis dan anjing pengesan dirakam memasuki kabin pesawat berkenaan untuk memeriksa jika terdapat bahan letupan yang merbahaya ditinggalkan oleh wanita berkenaan.

  Salah seorang penumpang pesawat itu, Hampton Friedman berkata kepada CNN, “Saya menyedari kejadian itu apabila pintu terbuka dan seorang wanita keluar daripadanya.”

  Manakala seorang lagi penumpang, Cathy Cole pula memberitahu CNN dia tidak faham langsung mengapa wanita itu mahu melompat keluar dari pesawat tersebut.

  - mynewshub.cc

  Subjects:

 • No Comment to " Penumpang Terkejut Wanita Lompat Pintu Kecemasan "