• Pasang Cangkuk Belakang Badan Buat ‘Bungee Jump’

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Friday, 4 November 2016
  A- A+

  Ngeri dan tidak masuk akal, seorang wanita sanggup membahayakan nyawa dengan melakukan aksi terjunan bungee hanya beralaskan cangkuk abah-abah keselamatan pada belakangnya.

  Wanita yang tidak diketahui identitinya itu dirakam membuat terjunan itu dari sebuah jambatan yang tidak dinyatakan lokasinya.

  Difahamkan wanita berkenaan merupakan salah seorang anggota kumpulan dikenali sebagai The Sinner yang berpusat di Konakovo, Rusia.

  Malah menurut kepercayaan kumpulan terbabit, setiap ahli yang mahu melakukan aksi terjunan berbahaya itu perlu ‘melengkapkan’ diri mereka dengan menanam empat batang besi kecil pada belakang mereka.

  Ianya bertujuan memudahkan cangkuk abah-abah keselamatan dipasang terus pada tubuh mereka.

  Dalam klip video berdurasi satu minit yang dikongsi sebuah laman antarabangsa, wanita berkenaan sedikit pun tidak mempamerkan rasa gusar akan keselamatannya malah dilihat teruja melakukan terjunan itu.

  Menerusi klip yang sama, seorang lelaki dirakam melakukan ‘flying fox’ dengan hanya melekatkan cangkuk abah-abah keselamatan pada kulit di belakang badannya.

  The Sinner dipercayai diasaskan oleh sepasang suami isteri iaitu Stanislav Aksenov dan Elena sejak tahun 2008. -MYNEWSHUB.CC

  Subjects:

 • No Comment to " Pasang Cangkuk Belakang Badan Buat ‘Bungee Jump’ "