• Khairy: Kerajaan Harus Bertindak Pantas Tangkis Serangan Pembangkang

  Reporter: Azmin Ramlie
  Published: Sunday, 6 November 2016
  A- A+
  KUALA LUMPUR: Kerajaan harus bertindak pantas dalam menjawab sebarang dakwaan dan tuduhan pihak pembangkang bagi memastikan tidak wujud persepsi negatif, kata Ketua Pemuda UMNO Khairy Jamaluddin.

  Beliau berkata sebarang dakwaan jangan dibiarkan tidak dijawab dalam tempoh yang lama, dan perlu dijawab oleh pihak berwajib selewat-lewatnya dua hari selepas sesuatu isu ditimbulkan.

  "Sebagai contoh dakwaan Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli, Lembaga Tabung Haji kerugian RM3.09 bilion dijawab dengan lengkap dan dalam masa yang pantas oleh Pengarah Urusan Kumpulan Tabung Haji Datuk Johan Abdullah. Malah saya difahamkan isu ini juga akan dijawab di Parlimen dalam masa terdekat," katanya.

  Beliau berkata demikian pada sidang media selepas berucap pada Kursus Pemukiman Penceramah anjuran Kementerian Komunikasi dan Multimedia di sini pada Sabtu.

  Ditanya mengenai sebuah portal berita tempatan yang didakwa menerima dana daripada kumpulan asing, Khairy berkata Bank Negara dan polis harus menyegerakan siasatan untuk membuktikan sama ada dakwaan itu benar atau sebaliknya.

  Dalam pada itu, Khairy mengumumkan Ketua Pemuda UMNO Bahagian Parit, Khairul Shahril Mohamed dilantik sebagai Ketua Pemuda UMNO Perak yang baharu.

  "Saya menerima surat peletakan Hairul Anwar Mohamed Noor, penyandang jawatan itu, beberapa bulan lepas dan perlu mengambil masa untuk menggantikannya. Kesemua anggota Pemuda UMNO bersetuju dengan pelantikan Khairul Sharil," katanya. - Bernama

  Subjects:

 • No Comment to " Khairy: Kerajaan Harus Bertindak Pantas Tangkis Serangan Pembangkang "