• Individu ganggu penguatkuasa MBSA didakwa pagi ini

  Reporter: Admin
  Published: Friday, 25 November 2016
  A- A+
  SHAH ALAM - Dua inidividu yang mengganggu penguatkuasa Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) melakukan tugasan akan didakwa di mahkamah Shah Alam pagi ini.

  Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar dalam laman Twitternya mengesahkan perkara itu.

  "@PDRMsia sahkan pasangan ini telah di tangkap semalam dan akan dituduh pagi ini kerana menggunakan kekerasan jenayah terhadap penjawat awam," katanya.

  Semalam, pasangan yang masing- masing berusia 30 tahun itu ditahan di tepi Jalan BRP 6/11 Bukit Rahman Putra kira- kira jam 10.24 pagi semalam.

  Memetik laporan sebuah akhbar, Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Abdul Aziz Awang Darus berkata, mereka ditahan di lokasi kejadian oleh sepasukan polis yang tiba selepas menerima panggilan daripada anggota MBSA berhubung kejadian berkenaan.

  "Mereka akan dituduh mengikut Seksyen 353 Kanun Keseksaan iaitu menggunakan kekerasan jenayah bagi menakutkan penjawat awam daripada menjalankan kewajipannya," katanya.

  Semalam, satu video berhubung tindakan seorang lelaki dan wanita yang bertindak menghalang tugas anggota MBSA menjadi viral di laman sosial Facebook. - SH

  Subjects:

 • No Comment to " Individu ganggu penguatkuasa MBSA didakwa pagi ini "