• #DUNSarawak:Tingkatkan Penyertaan Dalam Pelbagai Lapisan Keusahawanan

  Reporter: perentas masa
  Published: Wednesday, 30 November 2016
  A- A+

  KUCHING : Untuk meningkatkan perkembangan ekonomi dengan menyertai cabaran keusahawanan, peluang pekerjaan dan sebagainya adalah lebih signifikan untuk meningkatkan penyertaan pelbagai lapisan bidang keusahawanan.

  Timbalan Ketua Menteri merangkap Menteri Permodenan Pertanian dan Ekonomi Luar Bandar Datuk Amar Douglas Uggah Embas pada ucapan penggulungan Kementerianya di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sarawak hari ini berkata, kerajaan telah menyediakan platform untuk pembangunan usahawan seperti menyediakan bantuan dana yang sepatutnya dan fasiliti yang terbaik.

  "Kumpulan sasaran seperti golongan muda, graduan yang menganggur, individu yang berkemahiran dan masyarakat luar bandar disaran mengambil bahagian untuk menghasilkan pendapatan yang tinggi.

  "Mengetahui ianya berpotensi besar, kerajaan berusaha meningkatkan sumber pendapatan negeri dengan memperkasakan bidang keusahawanan serta memperbanyakkan penyertaan Bumiputera bandar dan luar bandar dalam bidang keusahawanan," ucapnya

  Menurut beliau, kerajaan turut memastikan setiap usaha perkembangan usahawan akan dilaksanakan dengan pelbagai insiatif ini di bawah KRA. -Sarawakiana
 • No Comment to " #DUNSarawak:Tingkatkan Penyertaan Dalam Pelbagai Lapisan Keusahawanan "