• Polis Buru Anggota SPRM Pukul, Ugut Isteri

  Reporter: uMieySurianie
  Published: Friday, 28 October 2016
  A- A+
  Foto: Hairul Anuar Rahim

  JOHOR BAHRU: Polis Johor mengesahkan menerima dua laporan dan sedang memburu seorang anggota Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang terbabit dengan keganasan rumah tangga.

  Ketua Polis Johor, Datuk Seri Wan Ahmad Najmuddin Mohd, berkata pihaknya ada menerima dua laporan daripada wanita mendakwa isteri suspek yang dipukul dan diugut dengan parang.

  Katanya, susulan laporan itu polis membuka dua kertas siasatan mengikut Seksyen 323 Kanun Keseksaan/Seksyen 18 Akta Keganasan Rumah Tangga kerana dengan sengaja mendatangkan kecederaan dan 506 Kanun Keseksaan kerana membuat ugutan jenayah.

  "Suspek dalam kes ini adalah anggota SPRM, namun tidak hadir bertugas di pejabatnya di Segamat selain mempunyai rekod lampau berhubung kes narkotik di Muar pada tahun lalu.

  "Polis Johor memandang serius kejadian ini dan sedang berusaha mengesan serta menangkap suspek," katanya dalam satu kenyataan di sini, hari ini.

  Wan Ahmad Najmuddin berkata, baru-baru ini viral di laman Facebook berkaitan satu petikan seorang wanita yang menjadi mangsa rumah tangga bersama suaminya yang juga anggota SPRM.

  "Kandungan petikan di laman Facebook itu menceritakan mangsa dipukul oleh suaminya serta pernah diugut dengan parang dan dipaksa menghisap kemaluan anaknya oleh suspek," katanya. - BH

  Subjects:

 • No Comment to " Polis Buru Anggota SPRM Pukul, Ugut Isteri "