• Parti Baharu Di Sabah Dakwa Dapat 7,000 Permohonan Keahlian

  Reporter: Yusz Man
  Published: Friday, 28 October 2016
  A- A+

  KOTA KINABALU: Parti Warisan Sabah yang baharu didaftar dan diketuai oleh bekas Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mendakwa telah menarik kira-kira 7,000 permohonan keahlian dari negeri ini.

  Setiausaha agung parti, Loretto Padua Jr berkata angka itu adalah permohonan keahlian dalam talian.

  "Kami sedang dalam proses meluluskan permohonan ini," katanya, Khamis, sambil menambah borang keahlian bercetak akan diedarkan tidak lama lagi.

  "Kami terharu dengan semangat yang ditunjukkan oleh rakyat Sabah ke arah Parti Warisan Sabah dan bersyukur kerana semuanya positif," katanya.

  Bagaimanapun, Warisan, katanya masih belum meluluskan sebarang jawatankuasa protem peringkat bahagian, kerana pemimpinnya masih membuat persediaan untuk 'roadshow' parti di seluruh negeri bagi memperkenalkan matlamat dan perjuangan mereka.

  "Walaupun sedar dengan semangat yang ditunjukkan oleh penyokong kami, kami perlu meneruskannya mengikut prosedur yang diperlukan oleh perlembagaan parti," katanya.

  Warisan, katanya, telah menarik ramai rakyat Sabah kerana parti itu terdiri daripada campuran ahli politik berpengalaman dan baharu.

  Parti Warisan Sabah adalah nama baharu bagi Parti Pembangunan Warisan Sabah yang ditubuhkan pada tahun 2013.

  Pendaftar Pertubuhan (RoS) telah meluluskan pertukaran nama dan logo parti.-mStar

  Subjects:

 • No Comment to " Parti Baharu Di Sabah Dakwa Dapat 7,000 Permohonan Keahlian "