• DAP Sarawak Tidak Penting Di Mata Guan Eng

  Published: Monday, 31 October 2016
  A- A+


  Konvensyen Tahunan DAP Sarawak ke-18 telah diadakan di Hotel Paramount Sibu pada 30 Oktober 2016. Konvensyen tersebut menjadi perhimpunan yang paling besar buat ahli-ahli DAP di seluruh Sarawak.

  Segala persiapan sudah dilakukan dan persedian yang cukup rapi telah dirancang oleh setiap protokol konvensyen tersebut.

  Malangnya, menurut sumber dalaman DAP mengatakan Setiausaha DAP Pusat Lim Guan Eng tidak dapat hadir pada konvensyen tersebut. Sedangkan konvensyen berkenaan begitu bermakna bagi DAP Sarawak sekiranya Lim Guan Eng turut hadir.

  Apa yang mengecewakan ialah alasan yang yang diberikan pihak DAP pusat adalah disebabkan atas faktor penerbangan ditunda menyebabkan Lim Guan Eng tidak dapat hadir.

  Susulan berikut, ramai ahli DAP Sarawak merasa terkilan terhadap ketidakhadiran Lim Guan Eng.

  Mungkinkah Lim Guan Eng sudah tidak berminat terhadap DAP Sarawak memandangkan PRN lepas DAP tidak menunjukkan prestasi yang baik berikan beberapa kekalahan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

  Ada juga ahli DAP yang merungut terhadap DAP Pusat yang mula tidak memberi perhatian kepada DAP Sarawak sejak kebelakangan ini dan menganggap DAP Sarawak hanya sekadar di pinggiran dan ia tidak penting di mata Guan Eng.

  Atau sebenarnya DAP Sarawak belum cukup pandai mengampu seperti apa yang telah diperkatakan oleh bekas ahli DAP Yap Hoi Liong yang bertindak keluar parti tempoh hari.-Sarawakiana

  Subjects:

 • 3 comments to ''DAP Sarawak Tidak Penting Di Mata Guan Eng"

  ADD COMMENT
  1. cheh apa jak media kedak tok. mengampu lah, sak menteri kita duak kali lima. dah lah sikda author artikel tok. pengecut!

   ReplyDelete
  2. perlu approval gik ya, bacol!

   ReplyDelete
  3. Thanks so much for sharing this awesome info! I am looking forward to see more postsby you! Consumer.tn.gov.in

   ReplyDelete