• Sarawak Terpahat Dalam Hati Saya, Anak-anak

  Published: Tuesday, 20 September 2016
  A- A+
  Foto BERNAMA 

  KUCHING - Keluarga Allahyarham Datuk Wan Mohammad Khair-il Anuar Wan Ahmad yang terkorban dalam nahas helikopter di Sebuyau Mei lalu, akan mengadakan majlis tahlil di Kampung Lingga dekat Sri Aman esok.

  Balunya yang juga Ahli Parlimen Kuala Kangsar, Datin Mastura Mohd Yazid berkata, beliau dan anak-anaknya akan turut berjumpa dengan orang kampung serta anggota pasukan penyelamat yang terlibat dalam operasi mencari mayat arwah suaminya untuk mengucapkan penghargaan.

  Beliau berkata, Kampung Lingga merupakan lokasi yang begitu hampir dengan tempat mayat Allahyarham Wan Mohammad Khair-il Anuar ditemukan dalam tragedi yang turut meragut nyawa lima yang lain.

  "Kami nak pergi ke sana untuk pergi ke lokasi berhampiran di mana mayat arwah dijumpai. Kami juga akan mengadakan tahlil untuk arwah dan berjumpa dengan orang kampung serta anggota pasukan penyelamat dan berterima kasih kepada mereka," katanya.

  Beliau berkata demikian ketika ditemui media selepas melakukan kunjungan hormat kepada Ketua Menteri Sarawak, Tan Sri Adenan Satem di Wisma Bapa Malaysia yang turut disertai anak-anaknya di sini hari ini.

  Mengenai kunjungan itu, Mastura berkata pertemuan itu antara lain sebagai tanda terima kasih kepada Ketua Menteri serta kerajaan Sarawak atas keprihatinan dan persahabatan yang terjalin sejak tragedi malang itu berlaku.

  "Kami bercerita mengenai apa yang berlaku pada malam kejadian itu, saya tahu banyak usaha di peringkat kerajaan Sarawak (dilakukan) untuk tentukan supaya semua operasi dijalankan teratur dan lancar sehingga saya dapat bawa kembali jenazah suami saya ke Kuala Kangsar.

  "Sarawak kini menjadi tempat yang terpahat di hati saya dan anak-anak untuk selama-lamanya kerana di sinilah tempat arwah menghembus nafasnya yang terakhir," katanya.

  Mastura berkata beliau juga akan meminta anaknya, Wan Imar Izzat yang juga seorang penyanyi untuk mencipta satu lagu khas buat warga Sarawak. - Bernama

 • No Comment to " Sarawak Terpahat Dalam Hati Saya, Anak-anak "