• Penyokong DAP Mula Bantah Derma Solidariti Guan Eng

  Published: Friday, 30 September 2016
  A- A+

  'Tour' DAP ke seluruh Malaysia bagi mendapat sokongan serta derma untuk Lim Guan Eng sudah berlarutan sejak kes rasuah Guan Eng mula dibawa ke mahkamah.

  Seluruh Malaysia dijelajah bagi mendapat solidariti terhadap Guan Eng bagi mendapat jumlah derma yang banyak tetapi tidak didedahkan jumlah keseluruhan.

  Apa yang menarik untuk diketengahkan ialah komen penyokong DAP sendiri dalam laman Facebook DAP SARAWAK mula mempersoal kepimpinan DAP dalam isu sumbangan derma.

  "Talk very easy...
  Come election...
  Roket also cannot rise...
  CASH is the KING...
  NIL VITAMIN M...
  NIL MEANS TO CHANGE GOVERNMENT
  DON'T WASTE TIME!
  HAVE TO FIND MEANS TO FEED OURSELF THE 3 MEAL!
  Where to find money to donate LGE...
  SORRY...They are fundamentally economically better than us.
  We are looking a pair shoes also like to find a needle in the oceans,"

  Ternyata komen tersebut adalah satu bukti mereka sedar dengan menghulur derma kepada solidariti Lim Guan Eng adalah satu tindakan yang sia-sia.

  Kini mereka menyedari Lim Guan Eng pada hakikatnya memiliki ekonomi yang lebih kukuh berbanding mereka yang menderma. Sedangkan mereka yang menderma menghadapi cabaran untuk mencari rezeki.

  Malah mereka membuat perumpamaan untuk mencari sepasang kasut seperti mencari jarum di tengah lautan.

  Hakikatnya penyokong DAP mula bangkit menyuarakan pandangan yang bernas memandangkan selama ini mereka hanya dipergunakan untuk memperolehi dana sumbangan yang sia-sia.

  Mereka kini hanya mahu bekerja lebih gigih untuk meningkatkan taraf hidup sendiri daripada membuang masa menderma kepada pemimpin yang sudah diketahui hidup dengan kemewahan.- Sarawakiana

  Subjects:

 • No Comment to " Penyokong DAP Mula Bantah Derma Solidariti Guan Eng "