• Jeff Ooi Didesak Minta Maaf Secara Terbuka

  Reporter: Dayyan Mikhail
  Published: Saturday, 17 September 2016
  A- A+

  KUALA LUMPUR – Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM) menggesa Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi Chuan Aun memohon maaf secara terbuka kepada keluarga allahyarham kerana mempersendakan kematian Mursyidul Am PAS itu di laman sosial.

  Timbalan Ketua DPPM, Muhammad Khalil Abdul Hadi menyifatkan Jeff Ooi sebagai seorang Ahli Parlimen yang kurang ajar kerana sanggup membuat kenyataan seperti itu pada masa yang tidak sesuai.
  .
  “Kenyataan yang dibuatnya menerusi laman Twitternya sangat berat untuk diterima umat Islam dan rakyat Malaysia.

  “Kami kesal dengan tindakan Ahli Parlimen Jelutong yang mengeluarkan kata-kata tidak layak sama sekali kepada allahyarham.

  “Kata-kata yang dikeluarkan itu boleh mencetuskan suasana kebencian dan tidak tenteram dalam masyarakat negara kita,” katanya ketika ditemui di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi di sini, tadi.

  Turut hadir bersama Timbalan Ketua DPPM ialah Ketua Penerangannya, Ahmad Fadhli Shaari dan Penolong Setiausaha, Nurul Islam Mohamed Yusoff.

  Jeff Ooi semalam memuat naik kenyataan berbunyi ‘Adios Haron Din. Let there be peace’ menerusi akaun Twitter peribadinya sebagai ucapan takziah atas pemergian Mursyidul Am PAS itu.

  Sehubungan itu, DPPM menggesa pihak polis untuk menyiasat kenyataan Jeff Ooi itu meskipun terdapat dakwaan daripada Ahli Parlimen Jelutong itu menyatakan akaun Twitternya digodam. – MYNEWSHUB.CC

  Subjects:

  Nasional
 • No Comment to " Jeff Ooi Didesak Minta Maaf Secara Terbuka "