• Cemas Bila Telefon Samsung Berasap Dalam Pesawat

  Reporter: uMieySurianie
  Published: Sunday, 25 September 2016
  A- A+

  SINGAPURA - Sebuah telefon bimbit jenis Samsung Galaxy Note 2 dilaporkan berasap ketika berada dalam sebuah penerbangan pada Jumaat.

  Menurut laporan Dailymail, telefon tersebut dibawa seorang penumpang ke dalam penerbangan IndiGo 6E-054 yang menuju ke India.

  Ketika kejadian, anak kapal mengambil telefon terbabit yang diletakkan di bahagian bagasi atas kepala dan menembak pemadam api ke arahnya.

  “IndiGo mengesahkan beberapa penumpang yang menaiki pesawat 6E-054 dari Singapura ke Chennai terhidu bau asap dari ruang kabin pagi ini dan segera memaklumkan kepada kakitangan kabin,” menurut satu kenyataan syarikat penerbangan itu

  “Kru kabin mendapati asap itu datangnya dari telefon Samsung Note 2 yang diletakkan di dalam bagasi salah seorang penumpang yang disimpan di bahagian menyimpan barang.”

  Telefon tersebut kemudian direndam di dalam air, menurut kenyataan IndiGo.

  Sementara itu, pihak Samsung menyedari kejadian tersebut dan berjanji akan menyiasat kejadian berkenaan dengan pihak berkuasa tempatan.

  Sebelum ini, pihak Samsung memanggil sejuta unit Galaxy Note 7 selepas terdapat insiden berkenaan telefon bimbit berkenaan terutamanya bateri panas melampau. - SH

  Subjects:

 • No Comment to " Cemas Bila Telefon Samsung Berasap Dalam Pesawat "