• Ahli PAS Mungkin Sertai Bersih 5 - Khalid Samad

  Published: Tuesday, 27 September 2016
  A- A+

  SHAH ALAM: Pengarah Komunikasi Parti Amanah Negara (Amanah), Khalid Samad tidak menolak kemungkinan himpunan Bersih 5 yang akan diadakan pada November depan bakal disertai ahli PAS.

  Beliau berkata, ini kerana usaha untuk menuntut keadilan sebagaimana yang menjadi antara matlamat Bersih turut diperjuangkan PAS selama ini.

  "PAS walaupun dikatakan tidak hadir tetapi ahli-ahlinya akan hadir bersama kerana ini merupakan satu perkara yang menjadi darah daging orang PAS.

  "Dan sekiranya pimpinannya agak berubah dari segi pendekatan, saya yakin ia menjadi cabaran buat PAS untuk menghalang ahli-ahli mereka turun bersama kerana mereka juga telah dididik mengenai kewajiban untuk menentang kezaliman.

  "Ia menjadi satu kewajiban yang dituntut dalam agama Islam dan kita akan menyeru semua untuk menunaikan tanggungjawab itu bersama melalui satu perhimpunan yang aman," katanya pada sidang media di sini, Selasa.

  Beliau berkata demikian selepas mengulangi pendirian Amanah akan bersama Bersih dan bersedia menggerakkan ahli-ahli parti untuk menjayakan himpunan itu.

  Bagaimanapun setakat ini, PAS masih belum memutuskan penyertaannya dalam Bersih 5 yang dijadualkan pada 19 November.-mStar
 • No Comment to " Ahli PAS Mungkin Sertai Bersih 5 - Khalid Samad "