• Najib Janji Serah Kerajaan, Parti Yang Kuat Kepada Pemimpin Seterusnya

  Published: Saturday, 20 August 2016
  A- A+
  TUMPAT, 20 Ogos (Bernama) -- Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata beliau akan menyerahkan kerajaan dan parti dalam keadaan yang kuat kepada pemimpin seterusnya bagi meneruskan legasi perjuangan pemimpin terdahulu.

  Namun bagi merealisasikan hasrat itu, Najib yang juga presiden UMNO menegaskan anggota parti perlu bersikap setia dan tidak menyerang parti walaupun berbeza pendapat dengan kepimpinan semasa parti.

  "Perjuangan kita melewati pemimpin ... bila bersara nanti saya nak serah kerajaan dan parti (yang kuat). Saya (akan) pesan (kepada pemimpin seterusnya) tolong bawa parti dan kerajaan (menjadi) lebih hebat daripada zaman saya," katanya.

  Beliau berucap pada Majlis Pemimpin Bersama Rakyat dan Perasmian Persidangan Perwakilan UMNO Bahagian Tumpat di Sekolah Kebangsaan (SK) Kubang Batang, di sini hari ini.

  Najib berkata sebab itu beliau menghargai bekas Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi dan pesanan kepada dirinya supaya membawa lebih banyak kejayaan kepada Malaysia berbanding apa yang beliau (Abdullah) sendiri telah lakukan. -- BERNAMA

  Subjects:

 • 1 comment to ''Najib Janji Serah Kerajaan, Parti Yang Kuat Kepada Pemimpin Seterusnya"

  ADD COMMENT
  1. Aduih...adakah aku bermimpi!!!!!

   ReplyDelete