• Beg RM45 Isteri PM Singapura Curi Tumpuan

  Reporter: Bukan Nama Sebenar
  Published: Thursday, 4 August 2016
  A- A+

  SINGAPURA - Beg bewarna biru dengan motif dinasour putih yang hanya bernilai $14.80 (RM45) yang dibawa isteri Perdana Menteri Singapura, Ho Ching semasa menghadiri lawatan rasmi ke Amerika Syarikat menarik perhatian.

  Isteri kepada Perdana Menteri Singapura, Lee Hsei Loong itu dilihat memakai beg berkenaan semasa menghadiri majlis ketibaan di White House yang disambut Presiden Barack Obama dan Michelle Obama.

  Apa yang menarik beg berkenaan adalah hasil rekaan oleh pelajar autisme dari Pathlight School, Seetoh Sheng Jie yang juga dijual secara dalam talian di laman web The Art Faculty dengan harga S$14.80 (RM RM 45).

  Menurut Timbalan Pengetua dan Ketua Program Pembangunan Artist di Pathlight School, Loy Sheau Mei berkata, mereka terkejut dan berbesar hati selepas isteri kepada PM itu memilih untuk membawa beg berkenaan semasa lawatan rasminya di Amerika Syarikat.

  "Ia memberikan penghargaan besar kepada pengkarya di Artist Development Programme (ADP) dan The Art Faculty." katanya dipetik The Strait Time Singapore

  The Art Faculty adalah sebahagian daripada Program Pembangunan Artist Pathlight yang telah dilancarkan pada tahun 2011 untuk menggalakkan pelajar autisme yang mempunyai kebolehan seni.

  Ho Ching adalah penasihat kepada Pusat Sumber Autisme yang ditubuhkan Pathlight dan penaung Persatuan Autisme Singapura.

  Ho Ching membeli beg berkenaan semasa program A Walk Very Special yang diadakan Sabtu lalu bagi mengumpul dana bagi perkhidmatan sokongan autisme.

  Subjects:

 • No Comment to " Beg RM45 Isteri PM Singapura Curi Tumpuan "