• Tabung Haji Tidak Akan Jual Tanah di TRX

  Published: Tuesday, 26 July 2016
  A- A+

  KELANA JAYA - Tabung Haji bertegas untuk tidak menjual tanah di pusat kewangan Tun Razak Exchange (TRX) yang dibeli daripada 1Malaysia Development Bhd (1MDB) memandangkan ia dilihat mempunyai nilai tambahan yang tinggi bagi tempoh jangka masa panjang.

  "Daripada mula pembelian tanah tersebut adalah berdasarkan komersial..kita buat penilaian dari segi jangka masa panjang.

  "Sekarang juga kita ada tawaran yang tinggi, tetapi kami tidak mahu menjualnya kerana kami percaya dengan penghasilan nilai jangka panjang daripada pelaburan itu (tanah di TRX)," kata Ketua Pegawai Eksekutifnya, Datuk Johan Abdullah kepada pemberita selepas majlis pelancaran yayasan Tabung Haji di sini, hari ini.

  Majlis itu dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak. Tabung Haji membeli tanah seluas 0.631 hektar itu pada harga RM188.5 juta iaitu RM2,773 bagi setiap kaki persegi.

  Johan berkata setakat ini Tabung Haji sedang berbincang dengan beberapa firma arkitek untuk konsep serta perancangan pembangunan yang akan dilaksanakan di tanah berkenaan. - Bernama

  Subjects:

 • No Comment to " Tabung Haji Tidak Akan Jual Tanah di TRX "