• Najib Ucap Selamat Bertanding Kepada Atlet Sukma

  Reporter: Admin
  Published: Saturday, 23 July 2016
  A- A+
  KUALA LUMPUR, 23 Julai (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengucapkan selamat bertanding kepada semua atlet negara yang berentap dalam temasya Sukan Malaysia (Sukma) ke-18, di Sarawak.

  Perdana menteri dalam catatan terbaru di dalam Facebook dan Twitternya juga berharap para atlet dari semua negeri bertanding dengan penuh semangat kesukanan dalam temasya sukan yang sedang berlangsung ketika ini.

  "Insya-Allah, malam ini akan berlangsung upacara perasmian Sukma 2016 di Sarawak. Kepada semua atlet dari semua negeri yang mengambil bahagian, bertandinglah dengan penuh semangat kesukanan.

  "Semoga yang terbaik bertemu kejayaan. Selamat bertanding saya ucapkan," katanya.

  Sukma yang berlangsung dari 22 hingga 31 Julai ini akan menyaksikan sejumlah 19 jenis sukan dipertandingkan di Kuching dan Samarahan, manakala Sibu menjadi gelanggang acara badminton dan bola tampar, selain Miri sebagai venue untuk karate, sepak takraw dan pelayaran.

  Upacara pembukaan rasmi Sukma ke-18 di Stadium Sarawak, Petra Jaya malam ini akan menampilkan lebih 3,500 penghibur dengan padang stadium bertukar menjadi skrin LED gergasi.

  Majlis yang dijadulkan dirasmikan oleh Yang Dipertua Negeri Sarawak Tun Abdul Taib Mahmud itu akan menampilkan persembahan artis popular Malaysia yang meraih banyak anugerah seperti Hafiz dan Bob (bekas peserta AF), peserta pertandingan ratu cantik Miss World 2014, yang juga penyanyi dan model, Dewi Liana Seriestha serta pemain biola berbakat, Nisa Adina.

  Sehingga semalam, Wilayah Persekutuan mendahului dengan mengumpul 11 pingat emas, lapan perak dan lima gangsa dan diikuti Sarawak dengan lapan emas, empat perak dan sembilan gangsa manakala Pulau Pinang berada di tangga ketiga menerusi lapan emas, tiga perak dan enam gangsa. -- BERNAMA

  Subjects:

 • No Comment to " Najib Ucap Selamat Bertanding Kepada Atlet Sukma "